Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Najnovejše novice

NOVINARSKA KONFERENCA GZ ORMOŽ TER DAN ODPRTIH VRAT GZ ORMOŽ IN PGD ORMOŽ

Dne 16.10.2014 smo  na GZ Ormož pripravili novinarsko konferenco v sklopu meseca Oktobra – meseca požarne varnosti.


POROČILO VAJE ČLANIC GZ ORMOŽ 2014

V Oktobru - mesecu požarne varnosti, so gasilke GZ Ormož v soboto 4.10.2014 pripravile že peto leto zapored vajo članic, celotne gasilske zveze.


MESEC POŽARNE VARNOSTI

Letošnja osrednja tematika meseca požarne varnosti je posvečena ljudem s posebnimi potrebami.

Geslo meseca je:

KO ZAGORI, POMOČ POTREBUJEMO VSI.


PREDSTAVITEV KNJIGE O GASILCIH OBČINE CESTICA

Predsednik GZ Ormož in gasilci PGD Hardek so se v sredo 10.septembra  2014. udeležili predstavitve knjige o delovanju gasilcev na območju občine Cestica skozi čas.


OSNOVNI NAPOTKI O PLAZOVIH

Prilagamo dva dokumenta v katerih lahko najdete nekaj osnovnih napotkov o plazovih in sicer PRIPOROČILA LASTNIKOM OBJEKTOV, ZGRAJENIH NA NESTABILNIH OBMOČJIH ter ZEMELJSKI PLAZOVI, HRIBINSKI PODORI, DROBIRSKI TOKOVI (strokovno).


Novice gasilske zveze

VAJA "REŠEVANJE in GAŠENJE ŠKRILJ 2014"

VAJA "REŠEVANJE in GAŠENJE ŠKRILJ 2014" V mesecu požarne varnosti je bila v soboto 18. oktobra večja vaja reševanja in gašenja na vojaški objekt. Namen vaje je bilo preveriti...


NOV ZAVIHEK PGD IN GZ

Nov zavihek na spletni strani Gasilske zveze Slovenije – PGD in GZ Na spletni strani Gasilske zveze Slovenije smo oblikovali nov zavihek, namenjen prostovoljnim gasilskim društvom in gasilskim zvezam.   ...


OTVORITEV OBČASNE RAZSTAVE ZBIRKA ZNAKOV, ZNAČK, IN ODLIKOVANJ ZASEBNEGA ZBIRATELJA JANEZA LIPONIKA

OTVORITEV OBČASNE RAZSTAVE - ZBIRKA ZNAKOV ZNAČK IN ODLIKOVANJ ZASEBNEGA ZBIRATELJA JANEZA LIPONIKA   V Slovenskem gasilskem muzeju dr. Branka Božiča v Metliki bo v četrtek, 23. oktobra 2014, ob17....


ZAKLJUČNA PRIREDITEV – DRŽAVNO PRVENSTVO – FIRE COMBAT 2014

ZAKLJUČNA PRIREDITEV – DRŽAVNO PRVENSTVO – FIRE COMBAT 2014 Zveza organizatorjev tekmovanj gasilskih dvojic vabi na zaključno slovesnost s kulturnim programom, ki bo 25. oktobra 2014, ob 18. uri v kulturnem...


OKROGLA MIZA - GZ ŽALEC

KO ZAGORI, POMOČ POTREBUJEMO VSI Gasilska zveza Žalec vabi na okroglo mizo, ki bo v sredo, 22. oktobra 2014, ob 18:00 uri v gasilskem domu v Žalcu. Vabilo si lahko ogledate na


Intervencije na območju GZ Ormož

Ni intervencij.

Intervencije po državi

POŽARI IN EKSPLOZIJE (21.10.2014 02:48)

Požari na prometnih sredstvih - požari na sredstvih cestnega prometa
Ob 2.31 je v Kogovškovi ulici v Ljubljani zagorelo osebno vozilo. Na kraj so odšli gasilci GB Ljubljana, ki so požar pogasili. Vozilo je popolnoma uničeno.

NARAVNE NESREČE (20.10.2014 22:06)

Potresi - potresi
Ob 21.19 so po podatkih Urada za seizmologijo in geologijo, Agencija RS za okolje, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 43 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Trbovelj, ocenjena magnituda potresa pa je bila 1,8.Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Trbovelj in Hrastnika.

POŽARI IN EKSPLOZIJE (20.10.2014 20:56)

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
Ob 20.50 je na Stari cesti v Straži zagorelo v prizidku bivalnega vikenda. Ogenj, ki se je razširil na ostrešje vikenda in gornje nadstropje, so pogasili gasilci iz PGD Vavta vas, Dolenja Straža in GRC Novo mesto. Na strehi vikenda je bila montirana sončna elektrarna, ki je zaradi požara uničena. Ogenj je uničil tudi stanovanjsko opremo v eni od etaž objekta. O požaru je bil obveščen dežurni delavec elektro službe. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto.

POŽARI IN EKSPLOZIJE (20.10.2014 19:05)

Požari v naravi oziroma na prostem - požari na gozdnih in grmovnih površinah
Ob 17.41 so v Prekorjah, občina Celje, občani opazili da se iz gozda vije dim. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so ugotovili, da gre za kurjenje pod nadzorom. Zaradi preprečitve morebitnega širjenja ognja so preventivno zalili rob kurišča z vodo.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ (20.10.2014 18:26)

Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomoč
Ob 18.25 so na Cesti zmage v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje mesto v večstanovanjski stavbi iz okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.

Statistika

Št. obiskov danes: 1
Št. obiskov ta teden:117
Št. obiskov ta mesec:533
Št. obiskov skupaj: 6872

Kontaktni podatki

GASILSKA ZVEZA ORMOŽ

Ljutomerska cesta 1,
2270 Ormož

Telefon: 02 741 13 76
Mobitel: 041 904 189

E-mail: info@gz-ormoz.si

Obiščite nas na

Kontaktni obrazec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

Lokacija